Wat is UV-C licht en wat doet deze UV-C straling?

UV-C straling heeft een golflengte van 100 tot 280nm (nanometer). Het is een zeer destructieve straling voor ziektekiemen, zoals virussen, bacteriën en schimmels, insecten zoals bed wantsen en kakkerlakken. Deze eigenschappen maken deze straling zeer geschikt voor het steriliseren van ruimtes en objecten. Apparaten die deze straling gebruiken reinigen de lucht of ruimte die ziektekiemen of insecten kunnen bevatten.

UV-C licht vernietigt bacteriën en virussen etc. in de lucht en op oppervlakten

Als iemand met een virus hoest, niest of praat komen er minuscule virusdruppeltjes, genaamd aerosolen in de lucht. Deze kunnen uren blijven rondzweven. Door het inademen van deze aerosolen kan je besmet raken en ziek worden. Met behulp van UV-C licht wordt tot 99,99% van de bacteriën en virussen in de lucht geëlimineerd. Een krachtige ventilator leidt de binnenlucht naar het systeem. De lucht wordt vervolgens geleid langs UV-C lampen en hierdoor gedesinfecteerd. Na dit proces wordt de gereinigde lucht teruggevoerd naar de omgeving. UV-C-licht desinfectie laat geen enkel residu achter. Er worden geen chemicaliën gebruikt. Het is daarom een bijzonder schone technologie en is niet schadelijk voor de omgeving.

Waar is UV-C licht te gebruiken?

Onze producten met UV-C-licht technologie zijn zeer geschikt voor onder meer: thuis, horeca, kantoren, medische praktijken en ziekenhuizen, productie bedrijven, voedsel industrie, sportscholen en winkels.

Ruimtes en voorwerpen ontsmetten met UV-C licht

UV-C licht ontsmet ruimtes en producten omdat de moleculaire verbindingen van organische moleculen zoals DNA kapot worden gemaakt. Het gevolg is dat (micro)organismes of bijvoorbeeld bedwantsen, kakkerlakken, huismijt etc. dood gaan.

Is UV-C licht schadelijk?

UV-C licht is een zeer effectieve maar wel een gevaarlijk licht. De straling kan schadelijk zijn voor de huid en ogen van mensen. Om die reden worden al onze producten voorzien van duidelijke gebruiksvoorschriften. UV-C licht desinfectie laat echter geen enkel residu achter. Er worden geen chemicaliën gebruikt. Het is daarom een bijzonder schone technologie en is niet schadelijk voor de omgeving.

BBM Ledproducts, Industriële Ledverlichting, Led-Solar armaturen, Batterij opslagsystemen, UV-C sterilisatie producten